Preberite si najnovejše članke naših strokovnjakov

Članek pregled rentgenske slike

Datum objave: 24. marca, 2023

Avtor: Mediline

Vplivi biofizike: povezovanje fizikalnih in naravoslovnih znanosti za medicinske, okoljske in industrijske namene.

Biofizika je interdisciplinarno področje, ki združuje fizikalne, matematične in kemijske principe za raziskovanje bioloških sistemov. Njena vloga je razumeti osnovna načela življenja ter razviti nove tehnike za raziskovanje kompleksnosti bioloških procesov in molekul, kot so beljakovine in nukleinske kisline. Biofiziki uporabljajo širok spekter tehnologij in orodij, da razkrijejo fizikalne in kemijske lastnosti bioloških sistemov na…

Preberi več
Članek elektroforeza

Datum objave: 24. marca, 2023

Avtor: Mediline

Elektroforeza: ločevanje molekul z veliko natančnostjo

Elektroforeza je vsestranska laboratorijska tehnika, ki ločuje molekule na podlagi njihovih fizikalnih lastnosti. Bistvena je v biokemiji, molekularni biologiji, genetiki in proteomiki.

Preberi več
članek štiri pipete

Datum objave: 24. marca, 2023

Avtor: Mediline

Znanost o razkuževanju: Kako se širijo mikrobi in kako jih ustaviti?

Razkuževanje je bistvenega pomena za vzdrževanje dobre higiene in preprečevanje širjenja nalezljivih bolezni. Dezinfekcijska sredstva so kemikalije, namenjene uničevanju ali odstranjevanju mikroorganizmov na površinah in predmetih. Pogosto se uporabljajo v zdravstvenih ustanovah, šolah in drugih javnih prostorih za zmanjšanje tveganja okužb.

Preberi več
Članek agar plate

Datum objave: 24. marca, 2023

Avtor: Mediline

Kako mikrobiologija spreminja naše razmišljanje o zdravju in boleznih

Mikrobiologija je znanstvena veda, ki se ukvarja s proučevanjem mikroorganizmov, vključno z bakterijami, virusi, glivicami in paraziti. V zadnjih letih je ta znanost v zdravstvu in medicini pridobila velik pomen, saj lahko razumevanje mikroorganizmov pomaga pri obvladovanju bolezni. V članku bomo raziskali, kako mikrobiologija spreminja naše razmišljanje o zdravju in boleznih ter kako podjetje Mediline…

Preberi več
patologija

Datum objave: 23. marca, 2023

Avtor: Mediline

Vloga patologije v sodobni medicini

Patologija je ključna za razumevanje bolezni in njihovih učinkov na telo. Patologi z različnimi tehnikami analizirajo vzorce za diagnosticiranje in zdravljenje ter imajo pomembno vlogo v sodobni medicini.

Preberi več