Preberite si najnovejše članke naših strokovnjakov

Datum objave: 9. januarja, 2024

Avtor: Mediline

Odgovori za mikoplazmo, RSV in več – vse iz ene lične škatlice

V svetu diagnostike je natančnost ključnega pomena, vendar je pomembna tudi preprostost. Hitra in enostavna delovna metoda vam lahko pomaga zagotoviti ključne rezultate ter podpreti pravočasno oskrbo pacientov. Zato QIAstat-Dx izstopa. Z njim ne dobite le neprimerljive natančnosti, ampak tudi avtomatizirano orodje, ki vam v približno eni uri zagotovi rezultate za 23* respiratornih tarč, vključno…

Preberi več

Datum objave: 8. septembra, 2023

Avtor: Mediline

Revija The Qiagen Magazine 2023 – Insights

Oglejte si prizadevanja strank našega dobavitelja, podjetja Qiagen po vsem svetu. Od spremljanja podnebnih sprememb do odkrivanja indikatorjev raka v vzorcih krvi. Raziščite zgodbe o prelomnih dosežkih v zdravstvu, molekularnih raziskavah in testiranju.

Preberi več

Datum objave: 6. septembra, 2023

Avtor: Mediline

Encimskoimunski test (ELISA): Razkrivanje pomena in vsestranskosti metode v biomedicinskem raziskovanju

V biomedicinskem raziskovanju je encimskoimunski test (ELISA) temeljna tehnika, ki omogoča zaznavanje in kvantifikacijo specifičnih molekul z izjemno natančnostjo in občutljivostjo. Ta test je revolucioniral področja od diagnostike do razvoja zdravil, zahvaljujoč svoji prilagodljivosti, natančnosti in učinkovitosti. V tem besedilu se poglabljamo v osnove ELISA, njene uporabe v različnih domenah ter izstopajoče prednosti, ki jo…

Preberi več
Članek Korona virus

Datum objave: 27. marca, 2023

Avtor: Mediline

Osnove virologije: Razumevanje virusov in virusnih bolezni

Virologija je veja mikrobiologije, ki preučuje viruse in virusne bolezni. Virusi so povzročitelji nalezljivih bolezni ljudi, živali in rastlin.

Preberi več
Članek molekularni nutricionist

Datum objave: 27. marca, 2023

Avtor: Mediline

Molekularna biologija: Razumevanje temeljnih gradnikov življenja

Molekularna biologija je kompleksno področje, ki preučuje molekularno osnovo življenja, od strukture DNK in RNK do delovanja beljakovin.

Preberi več