Dogodki

O nas naslovna obletnica

Aktualno

Preteklo

8. slovenski pulmološki, alergološki in imunološki kongres

Termin:

2024.04.18

 – 

2024.04.19

Lokacija:

Four Points by Sheraton, Ljubljana

Opis dogodka:

Udeležili se bomo 8. Slovenskega pulmološkega, alergološkega in imunološkega kongresa.

Združenje pnevmologov Slovenije skupaj s Slovenskim združenjem za alergologijo in klinično imunologijo, Slovenskim imunološkim društvom, Sekcijo medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov v pulmologiji ter v sodelovanju z Univerzitetno kliniko Golnik, Univerzitetnim kliničnim centrom Ljubljana in Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor organizira 8. Slovenski pnevmološki kongres združen z alergološkim in imunološkim kongresom.

Glavni namen kongresa je združiti zdravnike, medicinske sestre, raziskovalce iz regije in ponuditi priložnost za predstavitev rezultatov znanstvenega in kliničnega dela na področju pnevmologije, alergologije in imunologije.

Aktualno

Preteklo

ECCMID 2024

Termin:

2024.04.27

 – 

2024.04.30

Lokacija:

Barcelona, Španija

Opis dogodka:

V aprilu se bomo udeležili 34. evropskega kongresa ECCMID.

ECCMID sodi med največje in najuglednejše znanstvene kongrese na področju klinične mikrobiologije in infekcijskih bolezni. Kongres združuje strokovnjake s celotnega sveta, ki delajo na področjih klinične mikrobiologije, infektologije, javnega zdravja in drugih sorodnih disciplin.

Na kongresu ECCMID se predstavljajo najnovejše raziskave, tehnologije in pristopi za obvladovanje nalezljivih bolezni.

Aktualno

Preteklo

5. Slovensko posvetovanje mikroskopistov

Termin:

2024.05.16

 – 

2024.05.17

Lokacija:

Hotel Superior, Rogla

Opis dogodka:

Z razstavnim prostorom se bomo udeležili 5. Slovenskega posvetovanja mikroskopistov. Cilj posveta ostaja povezovanje mlajših in že uveljavljenih raziskovalcev in drugih uporabnikov mikroskopskih tehnik s področij znanosti o življenju, o materialih ter industrije. Poleg predstavitve novejših dosežkov s področja mikroskopije, je posvet namenjen zlasti predstavitvi in povezovanju laboratorijev, raziskovalnih skupin in predstavnikov industrije ter njihovih mikroskopskih metodologij na vseh nivojih ločljivosti. Namen predstavitev je pregled nad dostopnimi mikroskopskimi tehnikami v Sloveniji, z namenom izboljšanja izkoriščenosti opreme ter izmenjava znanja in izkušenj med različnimi vejami mikroskopije.

Aktualno

Preteklo

GENETIKA 2024

Termin:

2024.09.25

 – 

2024.09.28

Lokacija:

Fakulteta za turistične študije – Turistica, Portorož

Opis dogodka:

Slovensko genetsko društvo (SGD) tradicionalno vsaka 3 leta organizira vrhunski znanstveni kongres s področja genetike. Kongres GENETIKA 2024 bo potekal od 25. do 28. septembra 2024 na Fakulteti za turistične študije – Turistici v Portorožu. Na kongresu bodo predstavljena najnovejša odkritja in najnovejši izzivi na vseh področjih genetike, vključno z človeško genetiko, rastlinsko genetiko, živalsko genetiko, genetiko mikroorganizmov, okoljsko in forenzično genetiko.

Podjetje Mediline bo na kongresu GENETIKA 2024 prisotno z razstavnim prostorom. Vse udeležence dogodka lepo vabimo, da nas na razstavnem prostoru obiščete.